Feb 17, 2016

Veebruarikuu kristall - Tsitriin

Eelmine nädal peale koolipäeva otsustasin, et käin Väikses Inglis ära. Olin seda muudkui edasi lükanud, sest justkui nagu mingi kartus oli sinna üksi minna. Olen elus korra seal enne käinud (see oli päris ammu) ja siis oli pood ainult esimesel korrusel. Nüüd oli seal lillepood ja teisel korrusel oli suur avatud ruum, kus oli ikka päris hea valik erinevaid ehteid, kristalle, raamatuid, küünlaaluseid, kujukesi jne. Vaatasin veidi ringi aga kristallide alal olen ma veel päris nohik, seega ma küsisin suhteliselt kohe müüjalt abi, et ta räägiks mulle üht-teist erinevate kristallide kohta. 
Seekord tuli minuga koju kaks kristalli. Tsitriin ja Mäekristall. Lähemalt kirjutan Tsitriinist.  Mul on rahakoti vahel hetkel Krüsopraas ja La Tene Facebooki lehelt lugedes sain aru, et see on külluse kivi, mida on hea rahakotis kanda. Samas Väikse Ingli müüja ütles, et tegelikult Tsitriin on seda rohkem. Eks ühes kohas on üks info ja teises teine. Internetis olevast ei hakka üldse rääkima.
Väljavõte Väikse Ingli Facebooki albumist Tsitriin kohta:
Tsitriin on võimas puhastaja ja taastekitaja. See päikese jõudu kandev kivi on ebatavaliselt headtegev. See soojendab ja annab energiat ning kõrget loovust. See on üks neid kristalle, mida pole vaja kunagi puhastada. See neelab, muundab, hajutab ja maandab negatiivset energiat ning kaitseb seetõttu suurepäraselt keskkonda. Tsitriin annab energiat igal elutasandil. Aura kaitsjana toimib see kui varane hoiatussüsteem, nii et enese kaitseks saab midagi ette võtta. Sel on võime puhastada tšakraid, eriti päikesepõimiku- ja sakraaltšakrat. See aktiveerib kroontšakrat ja avab intuitsiooni.

Tsitriin on üks küllusekivisid. See dünaamiline kivi õpetab, kuidas ilmutada, ja tõmbab ligi õitsengut ning rikkust, edu ning kõiki häid asju. Asetage tsitriin oma kodu või kontori jõukusenurka (maja eesuksest või teie oma toa uksest kõige kaugem vasakpoolne nurk) või rahakarpi, et tõmmata ligi küllust.

Tsitriin on õnnelik, helde kivi ja innustab teid jagama seda, mis teil on, aidates lisaks säilitada olemasolevat. Sel on vägi anda rõõmu kõigile, kellel see kivi on. Nukrusel ja negatiivsusel pole kohta tsitriini lähedal. See on kasulik kivi rühma- või perelahkhelide silumisel.

Psühholoogiliselt tõstab tsitriin enesehinnangut ja eneseusaldust ning kõrvaldab hävitavad tendentsid. See soodustab isikupära, parandab motivatsiooni, aktiveerib loovust ja julgustab eneseväljendust. See muudab teid vähem tundlikuks, eriti kriitika suhtes, ja innustab konstruktiivset kriitikat kasutama. See aitab teil arendada positiivset suhtumist ja optimistlikku tulevikkuvaatamist, kaasaminemist vooluga mineviku küljes rippumise asemel. Kivi edendab rõõmu uutest kogemustest ja innustab uurima iga võimalikku lähenemisteed, kuni leiate parima lahenduse.

Mentaalselt suurendab tsitriin keskendumist ja elustab meelt. See on oivaline vahend depressioonist, hirmudest ja foobiatest ülesaamiseks. Tsitriin edendab sisemist rahu, nii et tarkus saab esile tulla. See aitab informatsiooni läbi töötada, olukordi analüüsida ja neid positiivses suunas juhtida. Kivi äratab kõrgema meele. Tsitriiniripatsi kandmine aitab üle saada raskustest mõtete ja tunnete sõnastamisel.

Emotsionaalses plaanis suurendab tsitriin elurõõmu. See vabastab negatiivsed jooned, hirmud ja tunded kõige sügavamatel tasanditel. See saab jagu hirmust vastutuse ees ja kaotab viha. Kivi aitab teil siseneda tunnete voogu ja muutuda emotsionaalselt tasakaalustatuks.

Füüsiliselt annab tsitriin energiat ja kosutab füüsilist keha. See on kasulik inimestele, kes on iseäranis tundlikud keskkonna- ja muudele välistele mõjudele.

Tsitriin on suurepärane kivi energia saamiseks ja uuesti laadimiseks. See on ülimalt tõhus kroonilise väsimuse sündroomi korral ja pöörab süveneva haiguse paremuse poole. Kivi ergutab seedimist, põrna ja pankreast. See hoiab ära nakkused neerudes ja põies, aitab silmaprobleemide korral, parandab vereringet, viib verest mürke välja, aktiveerib haraknääret ja tasakaalustab kilpnääret. Sel on soojendav mõju ja see tugevdab närve. Tsitriin on väljutaja - see leevendab kõhukinnisust ja kõrvaldab tselluliidi. Eliksiiri kujul aitab see menstruaalprobleemide ja menopausi sümptomite, nagu näiteks kuumade hoogude korral, tasakaalustades hormoone ja leevendades väsimust.
La Tene lehelt lugesin tsitriini kohta veel, et seda on väga hea koos Krüsopraasiga asetada rahakarpi, mis peaks asuma koduuksest vaadatuna kodu kõige kaugemas vasakus nurgas. Rahakarp peaks olema puidust või kuldset värvi. Et materiaalset õnne suurendada, tuleb sinna aeg-ajalt juurde osta kristalle ja panna natuke raha. Erinevad kristallid, mis omavahel kokku sobivad ja materiaalset õnne peaksid tooma ongi Krüsopraas, Püriit, Roheline aventuriin, Sammalahhaat, Rohline kvarts. Lisaks Tsitrtiin peaks pidurdama liigselt kulutamist.

Tsitriini kombineerides erinevate kristallidega on erineva mõjuga. Näiteks Tsitriin + Tiigirsilm = positiivsus, õnn, jõukus, küllus. Tsitriin + Hematiid = enesekindluse suurendamine.

Ilmselt Tsitriin ei jää mul aluse peale vaid läheb rahakarpi, mille kohta hakkangi peagi lugema ja seda looma.

No comments:

Post a Comment