Oct 23, 2015

Apelsini-mee kehakoorija

Internetis kubiseb retsepte kehakoorijate tegemise jaoks. Üks vahvam, kui teine. Eks katsemeetodil leiab igaüks endale selle õige. Kehakoorija kolm põhikomponenti on suhkurõli (enim kasutatakse kookose või oliivi aga kindlasti mitte tavalist toiduõli!) ning eeterlik õli. Meie õega tahtsime katsetada ja kuna meil eetrelikku õli polnud, võtsime hoopis tavalise apelsini ja mee lõhnastamiseks.

Vaja läheb:
  • suhkrut
  • oliivi- või kookoseõli
  • eeterlikku õli või näiteks kaneeli, apelsini, sidruni, mett, kohvipuru
  • topsikut või purki
  • soovi korral võib lisada ka toiduvärvi

Erinevates retpsetides on kirjas, et suhkru-õli vahekord peaks olema kas 3-2 või 2-1. Proovisime oma miksi teha 500 ml suhkuruga ja 250 ml oliiviõliga. Pigistasime ka pool apelsini sisse. Liiga vedel jäi. Tegelikult tuleb panna tunde järgi. Kui on liiga paks, tuleb lisada õli ja kui on liiga vedel siis lisada suhkrut. Panime lõpetuseks ka mikrouunis soojaks lastud mett sisse. Meil tuligi seda kehakoorijat liiga palju :D Seega pigem alguses panna vähem suhkrut.
Esimesel pildil kehakoorija on liiga vedel. Teisel hakkab juba ilmset võtma, kuid siiski pole piisavalt paks.
Lõpptulemus peaks midagi sellist jääma. Muidugi eks igaüks teab, kuidas talle rohkem meeldib, lihtsalt voolavat kehaoorijat on raske dušši all kasutada :D Ma ei saa ka väita, et ma kõike õigesti tegin ja vot, just nii peaksid teised ka tegema. See kehakoorija on selline asi, et igaüks teeb enam-vähem nii nagu heaks arvab.
Lõpuks panna kehakoorija purki ja valmis ta ongi.
Olen nüüd paar korda seda ka dušši all kasutanud. Alguses minu jaoks oli imelik, et keha jääb selline õline aga peale pesu on nahk täiega pehme.

P.S. Kui kasutada naturaalset kraami (puuvilju), siis tuleb arvestada sellega, et mingi aja pärast läheb koorija käärima. Seega kasutada neid eeterlike õlide asemel vaid siis, kui on teada, et lähimate päevade jooksul läheb kehakoorija kasutusse.

1 comment:

  1. Ülilahe!
    Lõpetasin just 2 minutit tagasi sõbrannale kingiruse pakkimise, kus oli ka enda tehtud kehakoorija kohvibaasil. :)

    ReplyDelete